USPRKOS PANDEMIJI USPJEŠNO ZAVRŠEN PRVI „TJEDAN ODMORA VRIJEDAN“

Tjedan odmora vrijedan

S 25. listopadom završen je zajednički projekt Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice – prvi „Tjedan odmora vrijedan“. Hrvatski građani i inozemni gosti mogli su unutar 10 dana posjetiti i upoznati razne dijelove Republike Hrvatske uz značajne popuste na sve turističke proizvode, od smještaja, prijevoza, znamenitosti pa sve do ugostiteljskih usluga i različitih doživljaja. Na popisu su se našle 424 ponude, tj. usluge iz svih dijelova Hrvatske.

Najveća je pomama bila za nacionalnim parkovima i parkovima prirode, što je i razumljivo s obzirom na recentnu epidemiološku situaciju. Boravak na svježem zraku i prirodne ljepote učinili su da se barem nakratko osjećamo kao da 2020. godina nije ni po čemu drugačija. S ulaznicama po pristupačnoj cijeni od 50 kuna Nacionalni park Plitvička jezera privukao je gotovo 30.000 gostiju. Nacionalni park Krka posjetilo je 2.700 turista, Nacionalni park Sjeverni Velebit nešto više od 500 zaljubljenika u planinarenje, a za Park prirode Biokovo i njegovu najnoviju turističku atrakciju Skywalk kupljeno je više od 3.000 ulaznica. Tri puta više od uobičajenog broja posjetitelja u ovo doba godine zabilježio je slatkovodni akvarij Karlovac -Aquatika, koji je obišlo 1.500 posjetitelja.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić zahvalili su svim turističkim subjektima koji su sudjelovali u projektu, kao i građanima koji su prvu ovakvu inicijativu dobro iskoristili. Staničić je dodao da će se akcija ubuduće provoditi dva puta godišnje, u proljeće i jesen, s ciljem jačanja domaćeg turističkog prometa izvan ljetnih mjeseci. Odličan je ovo način da po povoljnim cijenama budemo turisti u svim godišnjim dobima.