Zemlja sv. Martina na Trgu bana Jelačića

U okviru županijske manifestacije kojom je u središtu Zagreba predstavljena turistička ponuda gradova Zagrebačke županije, Turistička zajednica Dugog Sela postavom i nastupom predstavila je posebnosti Zemlja sv. Martina. U izložben prostor smješteni su suveniri, tradicionalni ukrasni i uporabni predmeti, proizvodi s obilježjem dugoselskih posebnosti uz izdanja, promidžbene materijale, gastronomsku i enološku ponudu. Naglašena je ponuda tradicionalnih jela, ribolovnog turizma i vina  porijeklom s Martin Brega. U krugu poredanih izložbenih prostora svih županijskih turističkih zajednica, sadržaj dugoselske ponude pobudio je zanimanje Zagrepčana,  a tako i turista koji obilaze hrvatsku metropolu. 

Manifestacija je otvorena 2. svibnja kada se župan Stjepan Kožić obratio izlagateljima i posjetiteljima, te je u društvu Zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića ispio prvu čašu zelinske kraljevine – čuvenog  vina županijske robne marke.

Istoga dana u popodnevnim satima izložbeni prostor bio je pozornica KUD-u Preporod koji je brojnim građanima predstavio folklornu baštinu sjevero-zapadne regije. Iskusni folkloraši izveli su prigodne plesove Zagrebačkog Prigorja dok su se mlađi plesači predstavili plesovima i pjesmama Hrvatskog Zagorja. U jednosatnom programu Preporodaši su još izveli pjesme i plesove Sesvetskog Prigorja, Posavine i Bilogore, uz pratnju tamburaškog orkestra.

[scrollGallery id=12 start=5 autoScroll=false thumbsdown=false]