Zaključen adventski tjedan, zapaljena 4. svijeća

Protekle subote, 22. prosinca zapaljena je i posljednja adventska svijeća na vijencu koji ukrašava centar Dugog Sela. Paljenje posljednje adventske svijeće pripalo je najmlađim članovima KUD-a Preporod koji su prethodno sudjelovali u prigodnom programu, uz učenike Osnovne škole Josipa Zorića, pjevače KUD-a Preporod i Dramske skupine KUD-a Preporod koji su izveli kraći skeč o Božićnoj jelki.

Šećer na kraju posljednjeg adventskog tjedna bili su Motomrazovi – članovi dugoselskog Moto klub Sveti Marti koji su motorizirani i umaskirani u Djedice i Bakice Mraz stigli u centar podno vure gdje su okupljene klince darivali bombonima.

Kao i svake subote do sada, a tako i ove građani su se mogli okrijepiti kuhanim vinom i čajem. Paljenjem posljednje svijeće na adventskom vijencu završen je program prvog Adventa u Dugom Selu kojeg je za građane organizirao Grad Dugo Selo u suradnji sa Župom Svetog Martina, predškolskim, školskim ustanovama, POU Dugo Selo, Radio Martinom, Osnovnom glazbenom školom Dugo Selo te mnogim drugima.

Tijekom četiri tjedna našim gradom vladala je predblagdanska atmosfera koja je svake subote uz program paljenja adventske svijeća okupila brojne građane, roditelje i njihovu djecu. Podsjećamo, prvu svijeću zapalio je gradonačelnik Dugog Sela Vlado Kruhak, dok je program paljenje druge svijeće bio odgođen zbog snježnog nevremena, tako da je čast paljenja treće svijeće pripalo dugoselskim trojčekima – Karmeli, Anti i Frani Milišić, a posljednja svijeću upalila je mala predstavnica KUD-a Preporod.