U srpnju u Dugo Selo dolaze vitezovi iz Szombathelyja

Na međunarodni viteški turnir koji će se, prema najavama, tijekom srpnja održati u Dugom Selu doći će i vitezovi-templari iz mađarskog Szombately-ja, rodnog grada svetog Martina. Vijest nam je potvrdio zamjenik gradonačelnika Ivan Gereci koji je tijekom svog nedavnog boravka u Bruxellesu razgovarao o kulturnoj suradnji s «gradovima svetog Martina» Szombathelyjem iz Mađarske, te Toursom iz Francuske.

Oba su grada zainteresirana za suradnju, kaže Gereci, a Szombathely će se već u srpnju konkretno prezentirati Dugosecima putem spomenute viteške skupine.

Dugo Selo je dobilo i pozivno pismo za dolazak našeg predstavništva u Tours koji je također zainteresiran za suradnju i koji nudi mogućnost prezentacije našeg grada u vrijeme Martinja kada se u Toursu održava festival. Gereci podsjeća da je slična suradnja već ostvarena s francuskim kantonom Saint Simon.

Osim kulturne i turističke suradnje o kojima se razgovaralo ovom prigodom, Gereci najavljuje i mogućnost suradnje na području gospodarstva, a posebice na području obnovljivih izvora energije i gospodarenja otpadom.