Trosatnim programom prezentirali dugoselski kraj

Prezentiranje kulturne i povijesne baštine Grada Dugog Sela u Gradu prijatelju, Biogradu na Moru kulminiralo je sinoć, a kao svojevrsni nastavak prethodne večeri, ispred zgrade Gradskog poglavarstva na rivi gdje se održavao prigodni program.

KUD „Preporod“, Dugoselske mažoretkinje te Plesni klub „Lana“ trosatnim programom i izvedbama brojnih koreografija zabavljali su mnoštvo okupljenih te na taj način prisutnima prenijeli dašak baštine našeg dugoselskog kraja.[scrollGallery id=6 start=5 autoScroll=false thumbsdown=false]

Zavičajnu povijest našeg kraja prezentirali su članovi KUD-a „Preporod“ tradicionalnom pjesmom i plesom Posavine, Zagorja i Prigorja, dok su dašak suvremenosti unijele Dugoselske mažoretkinje i Plesni klub „Lana“ izvodeći dio koreografija s održanih brojnih natjecanja. Za sve posjetitelje, dugoselski medari kao i zadruge branitelja izložili su svoje proizvode kojima su pridonijeli prezentaciji Grada Dugog Sela. U razgovoru sa zamjenikom gradonačelnika Biograda na Moru Marijanom Stopferom doznajemo kako su iznimno zadovoljni prijateljstvom koje su ostvarili sa Dugim Selom. Ističe kako su svojim programom privukli velik broj posjetitelja te je izrazio pohvalu kao i nadu za druženjem dogodine za koje se nada da će prerasti u tradiciju.

Posljednjeg dana prigodnim riječima posjetiteljima se ispred Grada domaćina obratio gradonačelnik Ivan Knez zajedno s zamjenikom gradonačelnika Dugog Sela, Ivanom Gerecijem. Na pitanje kako je zadovoljan održanom manifestacijom gradonačelnik Ivan Knez odgovorio je kako je iznimno sretan i zadovoljan što se Dugo Selo odazvalo njihovu pozivu te ističe kako mu je najvažnije od svega da su upravo njegovi gosti zadovoljni prikazanim.

Iznimno smo zadovoljni činjenicom da je Dugo Selo protekle dvije večeri na Gradskoj rivi okupilo velik broj posjetitelja, između ostalog i brojnih turista iz različitih zemalja. Na taj način obogatili smo kulturnu baštinu ne samo Biograda na Moru nego i Hrvatske u cijelosti što uvelike doprinosi razvoju hrvatskog turizma.