Skupština dugoselske Turističke zajednice – donijet financijski plan i program za 2013. godinu

skupština TZ Dugo Selo 004Članovi Skupštine Turističke zajednice Grada Dugog Sela jučer su na svojoj redovnoj sjednici donijeli program rada i financijski plan za 2013. godinu. Planski dokumenti ne odstupaju od ovogodišnjih, pojasnio je zamjenik predsjednika Turističke zajednice Ivan Gereci osim u dvije nadopune. Sljedeće godine planiran je novi projekt pod pokroviteljstvom Turističke zajednice – državna smotra tamburaških orkestara i sastava u  organizaciji KUD-a Preporod, a u programsko područje promocije Grada Dugog Sela je uvrštena Poučna staza „Martin Breg“ otvorena ove godine u aranžmanu Hrvatske šume Šumarije Dugo Selo. Naravno sljedeće godine nastavljaju se sve dosadašnje, tradicionalne manifestacije i aktivnosti – Vincekovo, Fašnik, uskrsno bojanje jaja u Parku grofa Drašković, akcija Volim Hrvatsku, Izložba vina, Dani templara u Dugom Selu, Dugoselske jeseni, Dječji tjedan u Dugom Selu, Martinski dani i Badnjak za građane. Od važnosti je nastaviti projekt „Dugo Selo – grad svetomartinske baštine“ koji TZ Dugo Selo ostvaruje u suradnji s udrugom „Kulturni centar sv. Martin – Hrvatska“, a svrstava naš grad na međunarodnu, europsku kulturnu rutu priznatu od Europske unije, naglasio je Gereci, dodavši kako će se promocija grada nastaviti realizirati na sajmovima i manifestacijama izvan granica Dugog Sela, ali i izvan granica države – tako da se i sljedeće godine nastavlja suradnja s pobratimljenim francuskim Kantonom Saint Simon. 

Ukupni planirani prihodi dugoselske Turističke zajednice iznose 522.000 kuna, identično kao i u 2012. godini. Od toga prihodi od turističke članarine iznose 200.000 kuna, prihodi iz gradskog proračuna iznose 280.000 kuna, a prihodi od donacija 30.000 i od boravišne pristojbe 12.000 kuna. Najveći dio rashoda „pada“ pokrivanje troškova organizacije manifestacija – 265.000 kuna, zatim na marketinšku infrastrukturu 45.000 kuna te za online i offline komunikacije – 63.000 kuna (za Internet oglašavanje, brošure, tiskani promo materijali, itd.)

Članovi skupštine jednoglasno su prihvatili financijski plan i program rada s prijedlogom člana Milana Galića da se u program uvrsti kako u ključne točke (kapaciteti) za razvoj turizma budu uključene sve grane ugostiteljskih objekata na području grada uz Klet obitelji Bunčić koja nudi veće smještajne kapacitete. Isto tako predložio je, što je prihvaćeno, da se uključi činjenica kako prirodni resursi grada omogućuju razvijanje ne samo seoskog i izletničkog turizma – već i tradicijskog, zdravstvenog, sportsko-rekreacijskog, poslovno-menadžerskog, gastro-turizma, elitnog turizma, itd. – a sva prateća infrastruktura nastojat će razvijati Dugo Selo kao brand.