Razvoj turizma u kontinentalnim krajevima: U DUGOM SELU POTPISANI UGOVORI ZA RAZVOJNO-TURISTIČKE PROJEKTE

Ministar turizma Damir Bajs potpisao je 9. studenog u Gradskoj vijećnici u Dugom Selu prvih petnaest ugovora, vrijednih 475 000 kuna, o financijskoj potpori fizičkim i pravnim osobama te jedinicama lokalne samouprave s područja Zagrebačke županije  čiji su programi ocijenjeni pozitivnim od strane Ministarstva u svrhu razvoja turizma.

Riječ je, kako je istaknuo Bajs, o provođenju strateške odrednice hrvatskog turizma – stalnom jačanju kontinentalne turističke ponude koja trenutačno čini samo 5% naše ukupne turističke ponude. Ministarstvo stoga, dodao je Bajs, želi kroz nove programe omogućiti nova ulaganja i turistički razvoj svih dijelova Hrvatske jer, kako se čulo, turizam je već sada najvažnija gospodarska grana Hrvatske. Od 2008. godine u okviru programa dodjele bespovratnih sredstava Ministarstvo je poduprlo programe u vrijednosti 212 milijuna kuna, a zaključno s ovom godinom samo za područje Zagrebačke županie izdvojeno je 4,8 milijuna kuna. Također je istaknuo da Zagrebačka županija i Grad Dugo Selo nisu slučajno odabrani za mjesto prvog potpisivanja jer i oni ulažu sredstva iz svog proračuna u cilju razvoja turizma. Štoviše i sam Grad dobio je poticajna sredstva u okviru programa „Baština u turizmu“ – za obnovu gradske kleti na Martin bregu te potporu u okviru programa „Manifestacije u turizmu – za održavanje viteškog turnira. Ugovori o dodjeli poticajnih sredstava potpisani su i sa Zoranom Crnekovićem – za obnovu tradicijske kuće na Martin bregu, s Obiteljskim gospodarstvom Škarika – za obnovu tradicijskih kuća u Oborovu, te  dva ugovora s dugoselskom turističkom tvrtkom „Kamo na izlet“.

Potpisivanju su prisustvovali i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, gradonačelnik Dugog Sela Vlado Kruhak i predsjednik OKZ Ivan Obad.

[scrollGallery id=19 start=5 autoScroll=false thumbsdown=false]