Proslavljen Dan planeta Zemlje u Parku grofa Draškovića

Dan planeta Zemlje svake godine se obilježava 22. travnja i tako već četrdesetak godina, stoga je današnji dan bio povod održavanja proslave u Dugom Selu. Udruga ADHD I JA došla je na izvrsnu ideju o obilježavanju tog dana te su u Parku grofa Draškovića danas postavljene brojne vjetrenjače koje su izradili članovi te Udruge, a sve pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Dugog Sela. Na vjetrenjačama su ispisane poruke namijenjene svoj djeci svijeta sa porukom o očuvanju Majke Zemlje. Tako gotove vjetrenjače ostat će u parku kao svojevrsna izložba na otvorenom kako bi građani Dugog Sela imali prilike razgledati i pročitati poruke djece.

Cijeli program vodila je predsjednica Udruge ADHD I JA, Sandra Geri, a prisutnima se obratio i Ivan Gereci, zamjenik gradonačelnika koji je pohvalio ideju Udruge ADHD I JA te se izrazio želju kako bi ovakva proslava mogla postati tradicija.

U sklopu obilježavanja Dana planeta Zemlje, zamjenik gradonačelnik Gereci zajedno sa predsjednicom Udruge Geri i učiteljicama osnovnih škola koje su sudjelovale u programu posadili su jedno stablo – crvenolisni javor. Nakon toga, djeca su svoje vjetrenjače postavila svuda po Parku te nastavila s održavanjem programa.

U cjelokupnom programu sudjelovala su djeca Osnovne škole Josipa Zorića i Ivana Benkovića te djeca iz Dječjeg vrtića Dugo Selo – koji nosi titulu eko vrtića, a koji su imali postavljena dva štanda gdje su se mogle pronaći eko vrećice kao i ostali eko proizvodi.