Potpisani ugovori o financiranju turističkih projekata Zagrebačke županije: Dugom Selu dodijeljene potpore za četiri projekta

Državni tajnik za turizam Ivo Mujo danas je u prostorijama Zagrebačke županije  potpisao s korisnicima ugovore o dodjeli bespovratnih potpora za turističke projekte. Radi se o 55 razvojno turističkih projekata Zagrebačke županije za koje je Ministarstvo turizma izdvojilo gotovo 1,3 milijuna kuna. Dodijeljena sredstva bit će raspoređena temeljem sedam programa «Zelena brazda», «Baština u turizmu», «Izvorni suveniri», «Manifestacije u turizmu», «Turizam bez zapreka», «Unapređenje kvalitete ugostiteljske industrije» te «Promocija zanimanja».

Među razvojno turističkim projektima Zagrebačke županije našla su se i četiri projekta Dugog Sela. Tako je Gradu Dugom Selu u sklopu programa «Turizam bez zapreka» dodijeljena bespovratna potpora u iznosu od 20 tisuća kuna za projekt «Izrada prilagođenih pješačkih staza na nogostupu za osobe s invaliditetom». Turističkoj zajednici Grada Dugog Sela dodijeljene su bespovratne potpore za tri projekta unutar programa «Manifestacije u turizmu», a radi se o projektima – «Međunarodni viteški turnir» za koji su dobivena sredstva u iznosu od 17 tisuća kuna, projektu «Europska kulturna ruta – stopama Svetog Martina» dodijeljena su sredstva u iznosu od 24 tisuće kuna, a projektu «Martinski dani u Dugom Selu» 17 tisuća kuna. U ime Grada i Turističke zajednice Grada Dugog Sela ugovore o dodjeli bespovratnih potpora potpisao je zamjenik gradonačelnika Ivan Gereci.

Uz državnog tajnika za turizam, svečanom potpisivanju nazočili su i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i njegov zamjenik Rudolf Vujević te direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ružica Rašperić.

Prilikom potpisivanja ugovora moglo se je čuti kako je svrha ovakvih programa poboljšati turističku ponudu kontinentalne Hrvatske te na taj način doprinijeti poboljšanju omjera turističkog prometa u «plavoj i zelenoj Hrvatskoj».

Temeljem projekta «Europska kulturna ruta – stopama Svetog Martina» predstavnici Grada zajedno s KUD-om «Preporod» 8. studenog putuju u  Tours u Francusku gdje će se, između ostalih događanja, položiti i ex voto pločica u znak zahvalnosti svecu za 800 godina zaštite našega Grada, doznajemo od zamjenika gradonačelnika Ivana Gerecija.