Postavljena dugoselska Cvjetna pisanica u centru grada – sutra likovna radionica i izložba na otvorenom „U susret Uskrsu“ u Perivoju grofova Drašković

Danas je u centru Dugog Sela postavljena Cvjetna pisanica podno dugoselske vure najavivši sutrašnje događanje u gradskom Perivoju grofova Drašković „U susret Uskrsu“ koje se organizira pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Dugo Selo četvrtu godinu za redom.
Kako nam je rekla voditeljica projekta Ariella Melić cvjetna pisanica koja će uljepšati centar grada tijekom uskrsnih blagdana – ukrašena je, kao i proteklih godina, „dugoselskim bojama“ – žutim i plavim maćuhicama, ukupno 850. Maćuhice su posađene u zemlju kojom je ispunjena unutrašnjost čelične konstrukcije jajeta. Visoko je 2,5 metara, a teško preko 2 tone. Podno pisanice postavljeno je gnijezdo od slame. Voditeljica Ariella najavljuje kako će pisanica biti postavljena do 1. svibnja.
Drugi dio projekta obuhvaća likovnu radionicu i izložbu na otvorenom „U SUSRET USKRSU“ u Perivoju grofa Draškovića u Dugom Selu koja će se održati sutra, 31. ožujka, s početkom u 10 sati.

U izradi velikih modela pisanica sudjelovat će, doznajemo, 20 grupa djece iz Dugog Sela i Biograda. Tijekom dana organiziran je i prigodni zabavni program u kojem će nastupiti KUD Preporod, Dugoselske maožoretkinje, Plesni klub Lana, Vokalni ansambl Duga, a Dječji vrtić Dugo Selo organizira izvedbu kazališne predstave „Tko je u jajetu?“. Ovogodišnje događanje je humanitarno-ekološkog karaktera pod sloganom „Reci ne PVC vrećicama“. Naime, tom prilikom Dječji vrtić Dugo Selo prodavat će ekološke vrećice od biorazgradivog materijala, a sav prihod bit će namijenjen za potrebe Vrtića i njihovih malih, vrijednih korisnika. Najuspješnijim ekipama u izradi pisanica bit će uručene nagrade koje su osigurali Udruženje obrtnika Dugo Selo i Tvornica keksa i vafla „Koestlin“ d.d.. Sve izrađene pisanice i radove sudionika radionice građani će moći razgledati u Parku do 12. travnja.