Političko pecanje i fišijada okupilo brojne posjetitelje

Svi zaljubljenici u pecanje kao i u dobar fiš paprikaš mogli su uživati jučer, usprokos nešto lošijem vremenu, na jezerima kod ciglane, popularnije znane kao Bajer. Naime, u sklopu 17. Dugoselskih jeseni, već desetu godinu za redom održale su se manifestacije – „političko pecanje“ i fišijada.

Manifestacije koje je organiziralo Šporstsko ribolovno društvo Dugo Selo svečano je otvorio Damir Mikuljan, predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije, a prisustvovali su brojni gosti iz susjednih gradova i općina.

U ravnopravnim uvjetima u političkom pecanju ili popularnije zvanom „lovu u mutnom“ okušali su se brojni političari, a u kategoriji načelnika i gradonačelnika najboljim se pokazao upravo domaćin – gradonačelnik Vlado Kruhak, drugo mjesto osvojio je njegov zamjenik Ivan Gereci, a treće mjesto pripalo je pročelniku  Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Zagrebačke županije, Vjeranu Štublinu. U kategoriji političkih stranaka prvo i drugo mjesto su upecali predstavnici SDP-a – Božidar Grebenar i Ivan Robić dok je treće mjesto pripalo predstavniku HNS-a Dariju Radoniću.

Ovogodišnjoj pripremi fiš paprikaša odazvao se velik broj sudionika, njih čak 19. Usprokos velikoj konkurenciji, stručni sud u sastavu – Vlado Kruhak, Damir Mikuljan, Ivan Gereci i Zvjezdana Budor-Klarić, najboljim fišom ocjenili su fiš tima Shakespeare Strmec, drugo mjesto u pripremi osvojio je DVD Strmec, a treće je pripalo timu ŠRD Som Kerestinec.

U sklopu ovih manifestacija posjetiteljima su se predstavile brojne dugoselske udruge poput vinara, medara, Kluba žena, a po prvi puta dugoselskoj javnosti predstavili su se i aviomodelari – Udruga RC Modelarski klub “Martinska krila”. Ujedno, mogla se je pogledati i izložba peradi u organizaciji uzgajivača posavske kukmaste kokoši.

Tijekom jutra na najprometnije dijelove grada uputili su se sudionici susreta likovnih umjetnika Zagrebačke županije. Tema ovogodišnjeg susreta, koje organizira Pučko otvoreno učilište, bilo je urbano Dugo Selo. Kasnije, sudionici susreta pridružili su se na jezerima kod ciglane, a neki su se okušali i u pecanju.

[scrollGallery id=7 start=5 autoScroll=false thumbsdown=false]