Otvorena izložba „17. Dugoselske jeseni“

Danas je u prostorijama Turističke zajednice Zagrebačke županije otvorena izložba „17. Dugoselske jeseni“. Otvorenju izložbe prisustvovali su Ružica Rašperić, direktorica TZ Zagrebačke županije, Vlado Horina, predsjednik TZZŽ te Ivan Gereci, zamjenik gradonačelnika Grada Dugog Sela.

Rašperić je u uvodu istaknula kako je ovo deseta ovogodišnja izložba u prostoru TZ Zagrebačke županije kojom se nastavlja ciklus izložbi vezanih za kulturnu baštinu Zagrebačke županije, a donosi nam izložbu fotografija sa manifestacije Dugoselskih jeseni iz prijašnjih godina. Uz fotografije Foto kluba „Pozitiv“ mogu se pogledati i eksponati udruga sudionika Dugoselskih jeseni kao što su Klub žena pri Gradskoj udruzi umirovljenika, Udruga pčelara „Maslačak“, Biciklistički klub te Udruga RC modelarski klub „Martinska krila“.

Na izložbi, zamjenik gradonačelnika Gereci ujedno je predstavio program „17. Dugoselskih jeseni“ koje se odvijaju u mjesecu rujnu. Gereci je istaknuo kako se Dugoselske jeseni u kontinuitetu održavaju već 17. godinu za redom te da su u odnosu na prijašnje godine nešto izmijenjene. Naime, prijašnjih godina Dugoselske jeseni od svog otvaranja trajale bi sve do mjeseca studenog, točnije do proslave Martinja kada se obilježava i Dan Grada.

Ove godine smo promijenili koncepciju i Martinje će biti obilježeno Martinskim danima, jednom zasebnom manifestacijom, a Dugoselske jeseni zapravo su uvod u taj drugi dio godine, istaknuo je na otvorenju Gereci.

Podsjetio ja kako su Dugoselske jeseni otvorene proslavom rođendana Radio Martina u subotu te su nastavljene nedjeljnom tradicionalnom 5. dugoselskom biciklijadom. U ovom tjednu, točnije u petak nastavit će se humanitarnim događanjem – dugoselska HVIDR- a priprema turnir u beli i prodajnu izložbu slika u prostorijama NK Dugo Selo s početkom u 15 sati, a sve u svrhu prikupljanja sredstava za teško oboljelog dječaka iz Dugog Sela. Jeseni se potom nastavljaju u subotu, 11. rujna političkim pecanjem i fišijadom na jezerima Ciglana u sklopu čega će se prezentirati dugoselske udruge, a novina su ove godine aviomodalari – Udruga RC Modelarski klub „Martinska krila“ koji će se po prvi puta prezentirati dugoselskoj javnosti. Jeseni se potom nastavljaju 17. rujna, 2. samostalnom izložbom slika Zdenke Markić Petek pod nazivom „Krila“, a završavaju berbom grožđa u Gradskom vinogradu krajem mjeseca. Gereci je ovom prilikom pozvao sve neka dođu u Dugo Selo na ova događanja.

Svi zainteresirani izložbu mogu pogledati do 27. rujna.