Otvoren Međunarodni sajam turizma – Crotour 2010.

Jučer u 11 sati svečano je otvoren Crotour 2010. – Međunarodni sajam turizma koji se održava na Zagrebačkom Velesajmu. Crotour 2010. održavat će se u periodu od 14. do 17. travnja, a posjetitelji će u četiri dana moći vidjeti cjelokupnu turističku i ugostiteljsku ponudu Hrvatske kao i inozemnu ponudu. Na Sajmu će se između ostalog prezentirati i turistička ponuda Zagrebačke županije u suradnji sa Središnjom Hrvatskom i to na rezerviranom prostoru od 36 m².

Na nivou Hrvatske turističke zajednice formiran je klaster Središnja Hrvatska koji čini sedam županija, a jedna od njih je i Zagrebačka. Ove godine, koordinator svi tih županijskih turističkih zajednica je Ružica Rašparić u ime Zagrebačke županije.

„Ove godine smo htjeli formirati zajednički štand kako bi pokazali turističku ponudu središnje Hrvatske koja je vrlo kompatibilna jer svi nudimo dosta sličan, a ujedno i specifičan turistički proizvod. Tako da smo sve ono što nam je zajedničko na ovom Sajmu i htjeli pokazati i privući turiste tim više što smo za idućih par godina planirali mnogo zajedničkih projekata. Ujedno smo nastupili i na Međunarodnom sajmu u Rimu gdje se je kroz tjedan dana promovirala Središnja Hrvatska“

Ružica Rašperić

Sve ostvarene suradnje kao i budući projekti rezultirali su zajedničkim štandom na Sajmu turizma gdje će se u idućih četiri dana prezentirati turistička ponuda Zagrebačke županije, a samim time i dugoselsko područje. Uz predstavnike gradova Zagrebačke županije, otvorenju Sajma, a ujedno i štanda Turističke zajednice Zagrebačke županije prisustvovao je i Ivan Gereci, zamjenik gradonačelnika Dugog Sela. Gereci nam je rekao kako je za današnje otvorenje Klet obitelji Bunčić pripremila domjenak dok su dugoselski medari dali medicu.