Održani „Fišijada“ i „Političko pecanje“ SLAB ULOV, ODLIČNA ZABAVA

U organizaciji Športsko ribolovnog društva Dugo Selo 9. rujna je održana tradicionalna, 14. po redu, manifestacija „Fišijada i Političko pecanje“. Izuzetno lijepo vrijeme izmamilo je brojne natjecatelje, a isto tako i brojne posjetitelje na jezera na dugoselskoj Ciglani. Uvodno je sve nazočne pozdravio predsjedik ŠRD-a Dugo Selo Branko Deronja, potom gradonačelnik Vlado Kruhak, a natjecanja je otvorio župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.  Rekordne 23 kulinarske ekipe koje su pripremale fiš paprikaš došle su čak i iz udaljenijih dijelova Hrvatske, a primat u kvaliteti, po sudu stručnog ocjenjivačkog povjerenstva, pripao je upravo gostima. Prvo mjesto osvojila je ekipa DIV iz Samobora, drugo „Som“ iz Kerestinca, a čas domaćina obranila je HVIDR-a Dugo Selo koja je zauzela treće mjesto.

U pecanju je najbolja bila ekipa HSU Dugo Selo, drugi je bio Davor Orešković s nezavisne liste, a treća ekipa Gradske udruge umirovljenika Dugo Selo.

U kategoriji načelnika i gradonačelnika prvi je bio Vjeran Štublin iz Zagrebačke županije, drugi Stjepan Bertek, treći Vlado Kruhak, a dobro plasiran, četvrti, njegov zamjenik Ivan Gereci.

Osim kvalitetne gastronomske ponude; ribica, fiš paprikaša i šarana na rašljama, dobroj atmosferi doprinjeli su i tamburaši KUD-a „Tančec“ iz Jalševca Nartskog. A u manifestaciji su svojim proizvodima sudjelovali i proizvođači meda, sira i bućinog ulja te članovi udruge Martinska krila koji su demonstrirali rad svojih letjelica.