Održana Skupština Turističke zajednice Grada Dugog Sela: Turističkoj zajednici predstoji Martinje i Obrtnički sajam

U Gradskoj vijećnici jučer je održana 2. sjednica Skupštine Turističke zajednice Grada Dugog Sela. Na dnevnom redu sjednice našle su se Izmjene i dopune financijskog plana Turističke zajednice Grada Dugog Sela za 2010. godinu. Iako su planirani prihodi za 2010. godini bili 581 tisuću kuna članovi su jednoglasno prihvatili izmjene i dopune prema kojima je plan prihoda smanjen na 500 tisuća kuna.

Ivan Gereci zamjenik predsjednika Turističke zajednice Grada Dugog Sela u izlaganju je objasnio kako je prihodovna stavka nešto manja od one koju su zacrtali, ali je naglasio kako je to slijed gospodarske krize i recesije. U nastavku je istaknuo da se već nalazimo na koncu listopada te je dobar dio ovogodišnjih manifestacija i aktivnosti održan. Moglo se je čuti kako su na nekim manifestacijama ušteđena značajna sredstva dok su neke manifestacije riješene u sponzorskom smislu. Predstoje još četiri manifestacije, a prva na redu je Martinje i Obrtnički sajam. Program Obrtničkog sajma donosi mnoštvo zanimljivosti, a Gereci je najavio kako će jedan od sudionika biti i grad prijatelj Biograd na Moru. Dosta značajno događanje bit će i Festival Mladih za koji je iskazano veliko zanimanje te Međunarodni festival tamburaške glazbe koji će se po prvi puta održati, a iza kojeg stoji novootvorena Glazbena škola Dugo Selo. Iza toga dolaze manifestacije Martinje u Zagrebu, potom Put u Tours u Francusku za što su sredstva osigurana iz Turističke zajednice Hrvatske i Ministarstva turizma i Ministarstva kulture, a planirane aktivnosti i manifestacije za ovu godinu završile bi se Badnjakom za građane.

Članovi Skupštine ujedno su jednoglasno donijeli i plan rada i financijski plan Turističke zajednice Grada Dugog Sela za 2011. godinu s planiranim prihodima od 530 tisuća kuna. Gereci je istaknuo kako planirane aktivnosti i manifestacije za 2011. su dosta slične ovogodišnjim uz jednu novu manifestaciju – Dani lovstva Zagrebačke županije.

Netom prije održane Skupštine TZG Dugog Sela održana je sjednica Turističkog vijeća koje je isto tako usvojilo sve iznijete prijedloge.