Nastupi KUD-a «Preporod»

U subotu, 18. rujna prva postava folklornog ansambla, dječji folklorni ansambl i tamburaški orkestar KUD-a «Preporod» predstavljat će Zagrebačku županiju na manifestaciji “Rujan fest 2010”  koja se odvija na zagrebačkom Bundeku od 16. do 26. rujna. Početak programa predviđen je za 12 sati.

U nedjelju, 19. rujna održat će se županijska smotra koreografiranog folklora Zagrebačke županije u Velikoj Gorici s početkom u 18 sati. Na smotri će nastupiti predstavnici gradova Zagrebačke županije sa pjesmama i plesovima iz čitave Hrvatske među kojima će se birati predstavnik za državnu smotru koreografiranog folklora.

Predstavnik dugoselskog područja je KUD “Preporod” s folklornim ansamblom uz pratnju tamburaškog orkestra koji će se natjecati za državnu smotru koreografijom “ODI PRELO DA SE SABEREMO” – pjesme i plesovi Usore, koreografa Miroslava Šilića sa glazbenom obradom Marijana Makar.

Dječji folklorni ansambl KUD-a «Preporod» uz pratnju tamburaškog orkestra sudjelovat će na 7 . Dječjem festivalu pod nazivom “Mº Luigi Di Vico” u Italiji, u gradu Alatri od 21. do 27. rujna. Festival je pod pokroviteljstvom međunarodne folklorne organizacije CIOFF-a ITALY i UNICEF-a ITALY “United NationsFounds for Children”.

KUD «Preporod» dugogodišnji je član hrvatske sekcije CIOFF-a. Članovi KUD-a predstavljat će Grad Dugo Selo sa pjesmama i plesovima Posavine, Bilogore i Međimurja te nizom tamburaških intermezza. Festival je međunarodnog karaktera na kojem sudjeluje nekoliko zemalja Europe. Tijekom boravka KUD «Preporod» posjetit će grad Rim te se susresti sa hrvatskim veleposlanikom u Italiji.