NASTUPI DUGOSELACA POBUDILI VELIKU POZORNOST BIOGRAĐANA I TURISTA

Drugu godinu za redom udruge iz Grada Dugog Sela gostovale su u gradu prijatelju – Biogradu na Moru. Dugoselcima su, kao i lani, domaćini dali na raspolaganje jedan od biogradskih kampova, a tijekom proteklog tjedna tamo su, uz logističku potporu dugoselskih izviđača iz Odreda Vidra, bili i mladi vatrogasci te, nositelji programa na biogradskoj rivi – KUD „Preporod“ i Plesna skupina „Lana“. U ime organizatora ovog događanja Turističke zajednice Grada Dugog Sela Dugoselce je u Biograd i ove godine dopratio zamjenik gradonačelnika i ujedno zamjenik predsjednika TZ Dugo Selo Ivan Gereci.

Ovogodišnje predstavljanje Grada Dugog Sela na Biogradskoj rivi započelo je mimohodom folklorne skupine KUD-a Preporod koje je pobudilo veliki interes domaćina i posebice brojnih turista koji ove godine borave u Biogradu. Uslijedio je potom kraći program, uz pratnju tamburaša, ispred biogradske gradske vijećnice te potom otvaranje izložbe fotografija članova Foto kluba „Lux“ u Zavičajnom muzeju Biograd na Moru. Dvadesetak umjetničkih fotografija izložili su autori Adriana Karas, Anita Nadj, Dean Novački, Gordana Popović, Ilija Božić, Mladen Popović, Roberto Spudić i Zlatko Pavlinić, a naslov zapažene izložbe bio je „A kaj ja znam…“.

Nakon toga na pozornici na gradskoj rivi, pred brojnom publikom, uslijedio je nastup Preporoda i Plesnog kluba Lana uz usporedno upoznavanje posjetitelja s radom ovih dviju udruga kao i upoznavanja s gradom prijateljem Dugim Selom.

Prvi nastup održan je u petak 15. srpnja, a jednako uspješni uslijedio je dan kasnije.

Svi sudionici uživali su i u prelijepom vremenu te ostvarili još jedno nezaboravno ljetovanje i sklopili brojna prijateljstva s domaćinima. Ponovno viđenje, kako se čulo, slijedi već na jesen u Dugom Selu. 

[scrollGallery id=14 start=5 autoScroll=false thumbsdown=false]