Likovni rad učenika OŠ Josipa Zorića osvojio 3. mjesto na natječaju HTZ-a „Volim Hrvatsku“!

Likovna grupa učenika Osnovne škole Josipa Zorića na ovogodišnjem je natječaju Hrvatske turističke zajednice, u sklopu već tradicionalne ekološko-edukativne akcije „Volim Hrvatsku“, osvojila 3. mjesto. Ovaj odličan rezultat ostvarili su Monika Marošan, 7.d, Albina Lacković, 8.d, Anita Mićić, 8.c i Luka Pavlović, 8.d, pod vodstvom profesorice Barbare Biđin koji su izradili svoj likovni rad, dimenzije platna – 70×50 cm, na ovogodišnju temu „Djeca – čuvari prirode“. Tim povodom danas im je, kao i ostalim nagrađenim s područja Zagrebačke županije, dodijeljena nagrada u Turističkom uredu Turističke zajednice Zagrebačke županije u Zagrebu, gdje su uz dugoselske nagrađene učenike nazočili i predstavnici OŠ Josipa Zorića s ravnateljicom Marom Mamuzom. Nagrada za treće mjesto Dugoselcima je donijela i iznos od 4.000 kuna.

Ekološko-edukativna akcija „Volim Hrvatsku“ koju organizira Hrvatska turistička zajednica, uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, pokrenuta je u veljači ove godine kada je raspisan likovni i literarni natječaj za sve dječje vrtiće i osnovne škole u Republici Hrvatskoj. Nakon regionalnog izbora između dugoselskih osnovnih škola, likovni rad grupe iz OŠ Josipa Zorića proslijeđen je na županijsku razinu, gdje je u konkurenciji sa radovima drugih osnovnih škola Zagrebačke županije osvojio ovo visoko

mjesto. Cilj akcije je razviti svijesti o potrebi očuvanja okoliša, kao i važnosti i značaju prirodnih, kulturnih i drugih potencijala za razvoj turizma.