KUD Preporod i delegacija grada posjetili Italiju i Francusku

Kud Preporod i delegacija Grada Dugog Sela proteklog su tjedna posjetili talijanski grad Paviju i francuski Tours. Članovi Preporoda su oduševili publiku u oba grada pjesmom i svirkom, dok je gradska delegacija na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Ivanom Gerecijem ostvarila važne kontakte sa visokim gradskim dužnosnicima.

U Paviji, koja se nalazi nedaleko od Milana, dugoselce je na večeri dočekao zamjenik gradonačelnika Gian Marco Centinaio, dok je u Toursu ulogu domaćina preuzeo zamjenik gradonačelnika Alain Dayan.

Preporod se u oba grada predstavio pjesmama i plesovima Sesvetskog Prigorja, Hrvatskog Zagorja, Međimurja i Posavine te narodnim nošnjama dugosleskog kraja. U Toursu su članovi dugosleskog Kud-a nastupali povodom proslave Martinja koje je organizirao Antoine Selosse ravnatelj Europskog kulturnog centra Sveti Martin.

Osim nastupa Preporoda i razgovora sa političkim dužnosnicima posjet Toursu je iskorišten kako bi se otkrila i ploča zahvale Svetom Martinu koja je postavljena u kripti sveca.

[nggallery id=10]