Konkretizirani zadaci TZ Zagrebačke županije koji predstoje u mjesecu travnju

Turistička zajednica Zagrebačke županije u mjesecu travnju ima niz aktivnosti koje su se konkretizirale na danas održanom sastanku koordinacije direktora/predsjednika Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Prije početka samog sastanka Ružica Rašperić, direktorica TZ Zagrebačke županije zahvalila se je domaćinu današnjeg sastanka – Ivanu Gereciju na promjeni lokacije. Sastanak je održan u Gradskom poglavarstvu Dugog Sela u Maloj vijećnici.

Kako je i naglašeno na samom počeku, onaj najvažniji cilj sastanka je podjela završnih zadataka i obveza koje predstoje u mjesecu travnju.

Jedna od aktivnosti najavljena za travanj je i akcija Volim Hrvatsku, koja je jedna od velikih, a i dugogodišnjih ekološko – edukativnih akcija koje se provode.

«Na nivou cijele županije Dan planeta Zemlje – 22. travnja obilježava se uređenjem okućnica, vrtova, zelenih površina odnosno uređenjem svih gradova kako bi okoliš, a i sama baština gradova bili što ljepši, a ujedno kako bi i boravak u njima kao i posjet turistima bili što ugodniji, a i zanimljiviji», rekla je Rašparić.

Stoga je na sastanku bilo riječi na koji će se način Gradovi uključiti u obilježavanje Dana planeta Zemlje. Ivan Gereci, zamjenik gradonačelnika spomenuo je kako Turistička zajednica Grada Dugog Sela zajedno sa Udrugom ADHD I JA planira za taj dan u Perivoju grofova Drašković raditi vjetrenjače gdje bi se potom na njih pisale poruke koje su namijenjene svoj djeci svijeta s porukom o očuvanju Majke Zemlje.

Na sastanku je bilo riječi i o sudjelovanju na Sajmu turizma na Zagrebačkom Velesajmu, poznatijem i kao Crotour 2010. godine. Na Sajmu će se prezentirati Zagrebačka županija u suradnji sa središnjom Hrvatskom. Tako će se svim posjetiocima Sajma prezentirati prirodne ljepote, kao i kulturna te povijesna baština, Zagrebačke županije te sve ono što se može ponuditi zainteresiranim turistima na tom području. Na Sajmu će se, ujedno, prezentirati i novi promotivni materijali. Sajam turizma održat će se u periodu od 14. do 17. travnja.

Za 28. travanj najavljena je promocija Zagrebačke županije u Puli, gdje će se Istranima promovirati gospodarsko – turistički potencijal Zagrebačke županije.

Ujedno u mjesecu travnju, točnije 18. travnja, planira se kulturno – umjetnička manifestacija «Zeleni prsten Zagrebačke županije» koja će se održati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu gdje će se kroz kulturni program također promovirati Zagrebačka županija.

Na sastanku je bilo riječi i o novom projektu koji je stavljen na raspolaganje TZ Zagrebačke županije, a riječ je o projektu pod nazivom Marija Jurić Zagorka. Kroz taj projekt našla bi se povezanost Marije Jurić Zagorke s određenim gradovima Zagrebačke županije. Na gradovima je da vide mogućnosti koje se pružaju, te ako su zainteresirani, kako bi se on uvrstio u projekte gradova. Kao zaključak, konstatirano je kako je potrebno ostvariti određene kontakte nakon čega bi uslijedila odluka.