IZLOŽBA «800 GODINA ZEMLJE SV. MARTINA» U IVANIĆU

U Domu kulture u Ivanić Gradu 22. rujna je otvorena izložba «800 godina Zemlje svetog Martina» koja je nastala kao rezultat 9. likovne kolonije umjetnika Zagrebačke županije, održane lani u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo. Izložba, koja je već prikazana dugoselskoj i zagrebačkoj likovnoj publici, obuhvaća radove šesnaestoro likovnih umjetnika.

U ime organizatora, Pučkog otvorenog učilišta Ivanić Grad, nazočne je pozdravila ravnateljica ove ustanove Palma Klun Posavec, naglasivši dobru suradnju dviju ustanova i tradicionalna gostovanja izložbi nastalih kao produkt dugoselskih likovih kolonija, te interes kulturne publike susjednog nam grada za njih.

O autorima i djelima opširno je govorila voditeljica Centra za kulturu POU Dugo Selo Nada Kozić koja je istaknula značaj simbolike svetog Martina za dugoselsku osamstoljetnu pisanu povijest koja je glavna tema ove izložbe. Ujedno je posjetiteljima izložbe predstavila i monografiju o Dugom Selu, također  u izdanju POU Dugo Selo, koja je izašla iz tiska prošle godine povodom proslave značajnog jubileja.

Za izložbu «800 godina Zemlje svetog Martina» i dalje postoji veliki interes, te je izvjesno da će nakon Ivanića, u uoči blagdana sv. Martina, izložba ponovo seliti u Zagreb.