Izaslanstvo Dugog Sela boravi u gradu prijatelju Biogradu

Izaslanstvo Grada Dugog Sela ovog je vikenda  gost grada prijatelja – Biograda na Moru. Izaslanstvo predvodi zamjenik gradonačelnika Ivan Gereci koji je i pokrenuo inicijativu za posjetu, a tijekom jučerašnjeg prvog dana boravka u Biogradu je bio i predsjednik gradskog vijeća Dugog Sela Stjepan Bertek. U izaslanstvu su i predstavnici više dugoselskih udruga, te učenici trećeg razreda OŠ Ivana Benkovića koji su boravak «zaslužili» zahvaljujući pobjedi na nedavnom uskrsnom oslikavanju pisanica u Perivoju grofova Drašković.

Tijekom jučerašnjeg dana za dugoselsko izaslanstvo je priređen prijem u gradskoj vijećnici Grada Biograda gdje ih je primio i gradonačelnik Ivan Knez. Dugoselci su upoznati s prošlošću i sadašnjošću Grada Biograda, a potom su razmijenjeni pokloni između Grada Dugog Sela i Grada Biograda.

Nakon prijema je održan radni sastanak predstavnika dugoselskih i biogradskih udruga na kojem su razmatrane mogućnosti buduće suradnje.

Od strane Grada Biograda stigla je i ponuda da se Grad Dugo Selo, kao jedan od gradova prijatelja, u vrijeme predstojeće turističke sezone predstavi tijekom jednog vikenda sa svojom kulturnom, obrtničkom i gastronomskom ponudom na biogradskoj rivi, što bi potom trebala postati tradicija.

Tijekom tri dana boravka u Biogradu Dugoselci će posjetiti Gradski muzej i Kornate, te otići na izlet u Zadar.