Dugoselci okupirali Gradski kamp u Biogradu na Moru

Početkom tjedna u Gradski kamp u Biogradu na Moru u sklopu sedmodnevne manifestacije „Dani Dugog Sela u Biogradu na Moru“ došli su dugoselski izviđači, članovi Foto kluba „Pozitiv“ te članovi Likovne udruge Dugo Selo. I dok su dugoselski izviđači vrijeme kratili raznim aktivnostima i upoznavanjem ljepota biogradske okolice dotle su fotografi i likovnjaci bilježili svoje dojmove kako kistom tako i fotoaparatom. Krajem tjedna u Kampu su im se pridružile i ostale udruge – KUD „Preporod“, Dugoselske mažoretkinje te Plesni klub „Lana“.
Oko 150 članova okupljenih iz navedenih Udruga boravilo je u ovom Kampu, a potreban smještaj, osim u već postojećim bungalovima, osigurali su vješti izviđači koji su tijekom tjedna postavili šatore i ostale potrebne sadržaje. Dok su izviđači mališani uživali u kupanju i drugim aktivnostima, oni iskusniji članovi pobrinuli su se za ukusan obrok nakon napornog dana, kako za izviđače tako i za ostale stanare Kampa. U razgovoru s Damirom Mesićem, voditeljem dugoselskih izviđača doznajemo kako su zadovoljni organizacijom, no prije svega je istaknuo kako će im prikupljena iskustva mnogo značiti u budućnosti bilo u organizaciji ili sudjelovanju u sličnim manifestacijama.

Valja spomenuti kako su i članovi Likovne udruge Dugo Selo tijekom ovih sedam dana izložili svoje slike u parku u središtu grada te na taj način dali svoj doprinos u prezentaciji Dugog Sela stanovnicima i posjetiteljima Biograda.