Dani lovstva Zagrebačke županije

U sklopu Dana lovstva Zagrebačke županije, čiji je ovogodišnji domaćin Lovni ured Dugo Selo, 15. studenog je u Kleti obitelji Bunčić održana završna manifestacija tijekom koje je otvorena izložba lovačkih trofeja te su predstavljene dvije publikacije.

U ime Lovnog ureda Dugo Selo nazočne je pozdravio predsjednik Branko Kocet koji je održao i prigodno izlaganje o stanju u sedam društava koje ovaj Ured okuplja te općenito o problemima s kojima se lovci na dugoselskom području susreću. Nazočne je pozdravio i predsjednik Lovačkog saveza Zagrebačke županije Marinko Šebečić, a potom im se obratio i gradonačelnik Grada Dugog Sela Vlado Kruhak.

Knjigu „Lovački dnevnik“ Silvija Arka koju je izdala Gradska knjižnica Dugo Selo, predstavio je Predrag Topić,  predstavljena je i brošura „Lovačka društva dugoselskog kraja“ o kojoj je govorio njezin urednik Miroslav Bukan.

U istom prostoru postavljena je i zanimljiva izložba lovačkih trofeja dugoselskog kraja.

Dani lovstva Zagrebačke županije u sklopu kojih su, osim ove manifestacije, već ranije održana dva natjecanja u lovnom streljaštvu i natjecanje u lovnoj kinologiji, završit će Lovačkim balom Zagrebačke županije koji se održava 18. studenoga u Kleti obitelji Bunčić.

[nggallery id=23]