Anđelek fest otvoren u gradu djece

Pučko otvoreno učilište Dugo Selo i Grad Dugo Selo organizatori su jučer otvoreno prvog Božićnog sajma „Anđelek fest koji će se održavati Domu HV-a u Dugom Selu do sutra, 16. prosinca. Sajam je prodajno-izložbenog i humanitarnog karaktera na kojem izlaže 40 izlagača koji u svojoj ponudi nude proizvode, rukotvorine, unikatna djela na temu anđela – glavne niti vodilje ovog Sajma, uz naravno ostali božićni i ukrasni asortiman. Sajam je jučer otvorio gradonačelnik Dugog Sela Vlado Kruhak poručivši kako je manifestacija posveta našim najmlađim građanima – dugoselskim anđelima, pozvavši ih da posjete sva programska događanja koja prate Sajam ovih dana, kao i njihove roditelje koji će naći i za sebe prigodni i zabavni sadržaj. Ravnatelj POU Dugo Selo Nenad Haleuš Mali napomenuo je neke od zanimljivosti u programu, kao što su besplatne kreativne radionice za djecu u kojima će izrađivati anđele od vune, komušine, recikliranog materijala, balona, a naučit će se napraviti zanimljive i efektne božićne ukrase od štapića za uši i šarenih slamki. Planirano je svakodnevno čitanje božićnih priča za djecu, glazbeno-scenski program, izložba likovnih i literarnih radova djece te ugostiteljska ponuda. Uz jučerašnje otvorenje održan je nastup najmlađih članova Dramske družine KUD-a Preporod koji su kao mali anđeli održali skečeve i pokušavali animirati publiku u dijeljenju pozitivne anđeoske energije.

Jučerašnji vremenski uvjeti nažalost nisu dopustili da ugođaj našeg grada posjetitelji Sajma dožive u Božićnom fijakeru, kao popratnom sadržaju Anđelek festa. No, danas to već mogu – od 13 sati pod dugoselskom vurom, gdje polazna stanica – kreću vožnje Fijakerom. Po cijeni od 10 kuna posjetitelji će se moći dovesti do Doma HV-a i uživati u romantičnoj vožnji kočijom i konjima.

Na Sajmu uz bogatu ugostiteljsku ponudu održat će se i degustacija Anđeoske kapljice – sutra u 10:30 sati, a svi će moći će se okrijepiti kuhanim vinom i punčom.

Tijekom sajmenih dana organizatori planiraju i humanitarnu akciju „Kada zazvoni zvonce jedan anđeo dobije krila“. Naime, povremeno će se tijekom Sajma oglasiti zvonce na čiji zvuk će svi zainteresirani moći svoje priloge i donacije dati u Anđeosku škrinjicu. Sav prihod prikupljen bit će na kraju Sajma doniran dugoselskom Centru za socijalnu skrb za djecu obitelji slabijeg imovinskog statusa. U Anđeosku škrinjicu posjetitelji mogu stavljati i igračke i druge prigodne darove.

Danas se održava kreativna radionica izrade anđela od komušine i gipsa voditeljice Arielle Melić! Nakon čega od 13 do 15 sati biti održana kreativna radionica Dječjeg vrtića DIDI na kojoj će se izrađivati anđeli od različitog materijala, a u 16 sati voditeljica kreativne radionice Monika Golub izrađivat će sa svim anđele od vune. U 17 sati održat će se čitanje druge božićne priče, a u 18 sati KUD Preporod će održati nastup dječjih folklornih skupina.

Sutra je planirana u 13 sati kreativna radionica umatanja doniranih poklona, u 15 sati voditeljica Tonka Maleković izrađivat će anđele od balona i vrećica, dok od 16 sati održat će radionicu izrade božićnih ukrasa od štapića za uši i šarenih slamki. U 17 sati planirano je čitanje treće čitanje božićne priče u izvedbi Dramske družine KUD-a Preporod. Zatvaranje sajma planirano je u 18 sati počet će s nastupom djece Dječjeg vrtića Dugo Selo uz pratnju dugoselske violinistice Sanje Kociper, nakon čega će se nagraditi literarni i likovni radovi. Pristigle radove ocjenio je stručni žiri u sastavu Igor Knižek, Nada Kozić i Ivana Gudelj. Uz zatvaranje glazbeni najavljen je i nastup mlade dugoselske flautistica Marte Sesar koja će izvesti Papillon, E. Kohlera, meditaciju i božićne pjesme.