3. sjednica Skupštine Turističke zajednice Grada Dugog Sela: Donijeta odluka o ustrojstvu Turističkog ureda

U Maloj vijećnici Grada Dugog Sela jučer je održana 3. sjednica Skupštine Turističke zajednice Grada Dugog Sela. Ivan Gereci, zamjenik predsjednika TZGDS-a podnio je izvješće o radu te financijskom poslovanju za 2010. godinu. Istaknuo je da su sve manifestacije odrađene sukladno planu u prošloj godini, osim Smotre folklora planirane za svibanj, koja je odgođena zbog opsežnih aktivnosti KUD-a „Preporod“.
Vincekovo na Martin bregu, Dani Templara u Dugom Selu, Martinski dani u Dugom Selu, Badnjak za građane samo su neke od održanih manifestacija. Osim toga a u skladu sa svojim ciljevima TZGDS-a je prezentirala grad Dugo Selo i to u sklopu predstavljanja Zagrebačke županije u Rimu, u gradu Biogradu na Moru, kao i u Toursu u Francuskoj, zatim u Zagrebu u sklopu manifestacije „Martin je u Zagrebu“ te u sklopu Sajma turizma na Zagrebačkom velesajmu. Posebno je naglašeno predstavljanje Grada u Francuskoj u studenom prošle godine. Na poziv Europskog kulturnog centra sv. Martin iz Toursa predstavnici Grada Dugog Sela išli su kao jedini predstavnici Hrvatske na obilježavanje Martinja.
Jedna od važnijih manifestacija su Martinski dani u Dugom Selu koji su se prošle godine po prvi puta održali u sklopu proslave Dana Grada, a najvažniji događaj unutar toga je 5. Dugoselski sajam obrtništva i poduzetništva.
Ukupna financijska sredstva utrošena za održavanje manifestacija i prezentacija TZ Grada Dugog Sela u 2010. godini iznosila su 519.033,70 kuna.
Jednoglasno su članovi Skupštine donijeli odluku o osnivanju i ustrojstvu Turističkog ured Turističke zajednice Grada Dugog Sela, a Gereci je pojasnio kako je ovo zakonska obveza. Naime, nakon što je Skupština donijela odluku o osnivanju, Turističko vijeće istu će provesti na način da imenuje direktora Turističkog ureda na temelju javnog natječaja.
Na Skupštini je jednoglasno prihvaćeno izvješće o radu Nadzornog odbora te o radu Turističkog vijeća TZGDS-a za 2010. godinu, što je, također, zakonska novina.
U nastavku Skupštine bilo je riječi o nadolazećim aktivnostima Turističke zajednice pa je spomenuto kako će već 2., 3., 4. svibnja sudjelovati na prezentaciji TZ Zagrebačke županije na Trgu Bana Jelačića u Zagrebu. Uz nastup KUD „Preporod“ predstavit će se dugoselski proizvođači suvenira, udruge i ugostitelji. Moglo se je i čuti kako je manifestacija Uskrsno bojanje jaja u Parku grofova Drašković dobro prihvaćena u javnosti pa postoji intencija da se iduće godine podigne i na županijsku razinu.
Nešto prije Skupštine održana je 2. sjednica Turističkog vijeća na kojoj su također raspravljane navedene točke.