18. Dugoselske jeseni: FIŠIJADA I POLITIČKO PECANJE PRIVUKLI VELIK BROJ POSJETITELJA

Prekrasno vrijeme, ugodan ambijent na jezerima kod Ciglane i dobra organizacija bili su dobri povodi da ovogodišnja Fišijada i Političko pecanje privuku maksimalan broj sudionika i posjetitelja. Čak dvadeset kulinarskih ekipa, među kojima i gosti iz Baranje i Daruvara, sudjelovalo je na fišijadi, a stručna komisija, tajnim je glasovanjem, ocijenila da je najbolji fiš paprikaš skuhala ekipa ŠRD-a „Som“ iz Kerestinca, drugo je mjesto pripalo njihovim susjedima „Shakespeare timu“ iz Svete Nedelje, a čas domaćina, s osvojenim trećim mjestom, sačuvala je ekipa Dugo Selo II.

U političkom pecanju pokazalo se da je veoma značajna pozicija s koje se peca pa su, primjerice, političari, koji su se nalazili na istočnoj strani jezera, svoje ulove mjerili u gramima, dok su političke stranke, koje su pecale na zapadnoj strani, ulovile i po nekoliko kilograma ribe.

Ukupno prvo mjesto zauzeo je Dejan Kljun koji je pecao za likovne umjetnike, koji su upravo u nedjelju 11. rujna kad je održano spomenuto događanje, započeli i s tradicionalnom likovnim, ove godine kiparskim, susretima u Organizaciji POU Dugo Selo. Drugo mjesto pripalo je tradicionalno uspješnom Anti Novakoviću iz HSU, a treće Davoru Oreškoviću s nezavisne liste.

U kategoriji gradonačelnika i načelnika prvi je bio Vjeran Štublin iz Zagrebačke županije, drugi Ivan Gereci, treći Stjepan Bertek, dok je lanjski pobjednik – gradonačelnik Vlado Kruhak bio „dobar“ četvrti s ulovljenih sedam grama kvalitetne ribe.

Manifestaciju je, već tradicionalno, organiziralo ŠRD Dugo Selo, a uveličale su je svojim dolaskom Udruga uzgajivača kukmaste kokoši, Gradska udruga umirovljenika, Udruga vinogradara, Odred izviđača Vidra i drugi.

[scrollGallery id=17 start=5 autoScroll=false thumbsdown=false]