16. izložba vina Udruge «Terra sancti Martini»: DUGOSELSKI VINARI NAJBOLJI U ŽUPANIJI

Gradska klet na Martin bregu okupila je danas vinogradare i brojne goste koji su mogli kušati najbolja vina na 16. izložbi vina koju je organizirala Udruga vinogradara i vinara «Terra sanctiMartini». Predsjednik Udruge Anto Bauer naglasio je zadovoljstvo što je ove godine ocjenjeno čak 105 uzoraka vina dugoselskih vinogradara, a predsjednica stručne ocjenjivačke komisije Vlasta Rubeša Vili naglasila je da je od broja prijavljenih uzoraka još veći uspjeh kvaliteta vinadugoselskih vinogradara. Naime, čak polovina uzoraka ocijenjena je visokim ocjenama – zlatom i srebrom, što je najbolji uspjeh na razini županijskih udruga.

Izostale su, doduše, vrhunske ocjene kao što je veliko zlato, ali takvih vina je bilo tek nekoliko i na županijskom ocjenjivanju – naglasila je Rubeša Vili.

Šampion izložbe je traminac iz 2008. godine Božjakovine d.d  sa 88,6 bodova koji je zlato odnio i na županijskom ocjenjivanju. Božjakovina d.d. je dobila još dva zlata, za traminac iz 2009. godine, te za sivi pinot.  Zlatna vina su i sauvignon Darka Pajurina, sauvignon ZvonimiraIvaka, muškat otonel Rotary kluba Dugo Selo, chardonnay Stjepana Grižinoveca, graševina Zlatka Šikutena, mješavina sorti Borisa Mahača i rajnski rizling Darka Pajurina.